Marcassou Logo
Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

Zomerse tartaar van Saucisson d’Ardenne met mosterdmayonaise

Ingrediënten

  • 100 g Saucisson d’Ardenne zonder look
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 50 g halfgedroogde tomaten
  • 1/2 sjalot
  • 1 tomaat
  • 1 bosje basilicum
  • 1 klein handvol rucola (10 g) + extra voor de afwerking
  • 1 el kappers
  • 5 druppels tabasco
  • zwarte peper van de molen
  • 1 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 20 fijne crackers
  • 10 kerstomaten

Bereidingswijze

  1. Snijd de Saucisson d’Ardenne in stukjes en mix fijn in een foodprocessor of hakmolentje. Stort in een mengkom.
  2. Mix nu ook de olijven en halfgedroogde tomaten fijn en voeg toe.
  3. Pel de sjalot en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten uit de tomaat. Snijd beiden in kleine blokjes. Hak basilicum en rucola fijn.
  4. Meng sjalot, tomaat, basilicum, rucola, kappers en tabasco met het Saucisson d’Ardenne-mengsel. Kruid royaal bij met zwarte peper van de molen.
  5. Meng de mayonaise en mosterd en roer glad.
  6. Maak met behulp van twee koffielepels quenelles van de tartaar en leg op crackers. Lepel er wat mosterdmayonaise op. Werk af met kerstomaat en rucola.

Plaats een reactie