Zomerse tartaar van Saucisson d’Ardenne met mosterdmayonaise
- 100 g Saucisson d’Ardenne zonder look
- 6 zwarte olijven zonder pit
- 50 g halfgedroogde tomaten
- 1/2 sjalot
- 1 tomaat
- 1 bosje basilicum
- 1 klein handvol rucola (10 g) + extra voor de afwerking
- 1 el kappers
- 5 druppels tabasco
- zwarte peper van de molen
- 1 el mayonaise
- 1 el mosterd
- 20 fijne crackers
- 10 kerstomaten
- Snijd de Saucisson d’Ardenne in stukjes en mix fijn in een foodprocessor of hakmolentje. Stort in een mengkom.
- Mix nu ook de olijven en halfgedroogde tomaten fijn en voeg toe.
- Pel de sjalot en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten uit de tomaat. Snijd beiden in kleine blokjes. Hak basilicum en rucola fijn.
- Meng sjalot, tomaat, basilicum, rucola, kappers en tabasco met het Saucisson d’Ardenne-mengsel. Kruid royaal bij met zwarte peper van de molen.
- Meng de mayonaise en mosterd en roer glad.
- Maak met behulp van twee koffielepels quenelles van de tartaar en leg op crackers. Lepel er wat mosterdmayonaise op. Werk af met kerstomaat en rucola.