Het verhaal van Marcassou begint bij de twee vrienden Alfred Grevesse en Jozef De Spiegeleire. In 1964 richten deze handlangers de nv. Champlon Salaisons op en brengen ze een kleine Ardense worst op de markt, die meteen erg populair werd.
Marcassou in een nieuw jasje! Aan de smaak verandert niets, wel aan de verpakking. We gaan voor een duurzame verpakking met volledig recycleerbaar karton en een fijne recycleerbare film. Goed voor 65% minder plastiek en 9 ton afval minder per jaar. De eerste verpakkingen die worden aangepast zijn deze van de Ardense charcuterie in sneetjes, de rest volgt later. Nog meer redenen om te genieten van Marcassou!
In 2021 werd het label “Le Cochon bien-être” in het leven geroepen, een label dat de Ardennen, de lokale landbouwers en dierenwelzijn centraal stelt in zijn producten. De producten die dit label dragen worden niet alleen geproduceerd in de Ardennen, maar bovendien is het vlees 100% lokaal. Het label is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen verschillende lokale actoren die onmisbaar zijn voor de productie van kwaliteitscharcuterie.