Plaattaart met geitenkaas, appel en Filet d’Ardenne
- 10-tal takjes tijm + extra voor garnering
- 150g zachte geitenkaas
- 1 el honing
- zwarte peper van de molen
- 2 appels, geschild en klokhuis verwijderd
- 1 rode ui, gepeld
- 8 plakjes mini pizzadeeg
- 8 sneden Filet d’Ardenne
- handvol veldsla
- Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht) met de bakplaat erin.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak fijn. Meng met de zachte geitenkaas en roer los met honing en zwarte peper naar smaak.
- Snijd de appels in blokjes en de rode ui in halve ringen.
- Leg het pizzadeeg op een bakpapier en besmeer met het geitenkaasmengsel. Leg er de appelblokjes op en verdeel er de rode ui over.
- Leg de plaattaartjes met het bakpapier op de warme bakplaat en bak in +/- 20 minuten gaar in de oven. Laat 5 minuten afkoelen op een rooster.
- Trek de Filet d’Ardenne in stukken en drapeer op de plaattaartjes. Garneer met de veldsla en strooi er de extra tijmblaadjes over.