Linguine met pompoen, Saucisson d’Ardenne en geitenkaas
- 150g Saucisson d’Ardenne met look
- 1/2 butternutpompoen
- 1 teentje look
- olijfolie
- peper en zout
- nootmuskaat
- 500g linguine
- 150g zachte geitenkaas
- 10-tal blaadjes salie
- 50g rucola
- Schil de butternut en verwijder de zaadlijsten. Snijd in kleine blokjes. Verwijder het vel van de Saucisson d’Ardenne en snijd eveneens in blokjes. Pers de look.
- Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot. Bak er de Saucisson d’Ardenne en look in aan tot de look begint te kleuren. Voeg er de pompoenblokjes aan toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat verder gaar bakken.
- Kook de linguine gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in flink gezouten water. Giet de pasta af maar behoud 150ml van het kookvocht.
- Giet het kookvocht bij de pompoen en voeg er ook de geitenkaas aan toe. Snipper de salie en roer door de saus.
- Meng de pasta door de saus en warm even door.
- Verdeel over 4 borden en garneer met rucola.
- Serveer.