Gazpacho van aardbei en tomaat met Aperitivo
- 8 aperitivo’s
- 1/4 komkommer, geschild en zaadlijsten verwijderd
- 3-tal takjes basilicum, alleen de blaadjes
- zwarte peper van de molen
- 250g aardbeien, kroontjes verwijderd
- 2 tomaten, steelaanzet verwijderd
- 1/4 komkommer, geschild
- 1/4 rode ui, gepeld
- 1/2 rode chili, zaadjes verwijderd
- 30ml olijfolie
- 30ml rode wijnazijn
- 1/2 tl fijn zeezout
- Maak eerst de gazpacho. Snijd de aardbeien, tomaten, komkommer en rode ui in stukjes. Hak de chilipeper fijn. Doe alles samen met olijfolie, rode wijnazijn en zeezout in een blender en mix volledig glad. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Snijd de Aperitivo’s in de lengte in 4 en dan in stukjes. Snijd de komkommer in blokjes van dezelfde grootte. Hak de basilicum fijn. Meng.
- Verdeel de gazpacho over 4 kommetjes of 8 glaasjes. Garneer met het Aperitivomengsel. Werk af met zwarte peper.