Marcassou Logo
Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com
  • No products in the cart.

Scampi met Jambon d’Ardenne en citroenmayo

Ingrediënten

  • 2 teentjes look, gepeld
  • 2 takjes rozemarijn
  • fijngeraspte zeste van 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • 12 scampi, gepeld en ontdarmd
  • 6 sneden Jambon d’Ardenne
  • olijfolie

Voor de citroenmayo

  • 1 eierdooier
  • 1 tl zachte mosterd
  • 75ml zachte olijfolie
  • 2 tl citroensap
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Pers de look. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Meng look en rozemarijn met citroenzeste, olijfolie en een snuifje peper en zout. Wentel de scampi in dit mengsel en laat een half uurtje marineren.
  2. Maak intussen de citroenmayo. Klop de dooier en mosterd door elkaar. Voeg beetje bij beetje de olie toe onder voortdurend roeren tot je een smeuïge mayonaise bekomt. Roer het citroensap door en kruid bij met peper en zout.
  3. Halveer de sneden Jambon d’Ardenne in de lengte. Wikkel enkel scampi in een reep ham en steek op satéstokjes.
  4. Grill of bak de scampi in een scheutje olijfolie aan beide zijden goudbruin. Serveer met de citroenmayo.

Plaats een reactie