Scampi met Jambon d’Ardenne en citroenmayo
- 2 teentjes look, gepeld
- 2 takjes rozemarijn
- fijngeraspte zeste van 1 citroen
- 4 el olijfolie
- peper en zout
- 12 scampi, gepeld en ontdarmd
- 6 sneden Jambon d’Ardenne
- olijfolie
- 1 eierdooier
- 1 tl zachte mosterd
- 75ml zachte olijfolie
- 2 tl citroensap
- peper en zout
- Pers de look. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Meng look en rozemarijn met citroenzeste, olijfolie en een snuifje peper en zout. Wentel de scampi in dit mengsel en laat een half uurtje marineren.
- Maak intussen de citroenmayo. Klop de dooier en mosterd door elkaar. Voeg beetje bij beetje de olie toe onder voortdurend roeren tot je een smeuïge mayonaise bekomt. Roer het citroensap door en kruid bij met peper en zout.
- Halveer de sneden Jambon d’Ardenne in de lengte. Wikkel enkel scampi in een reep ham en steek op satéstokjes.
- Grill of bak de scampi in een scheutje olijfolie aan beide zijden goudbruin. Serveer met de citroenmayo.