
Zuiderse aperitiefsaté met Aperitivo en caponata

Ingrediënten
- 8 tortellini met ricotta en spinazie
- 8 Marcassou Aperitivo’s
- 8 olijven zonder pit
- 8 blokjes oude kaas
- 8 kerstomaten
- 8 blaadjes basilicum
Voor de caponata
- scheutje olijfolie
- 1 teentje look, gepeld
- ½ rode ui, gepeld
- 1 stengel groene selder
- ½ aubergine
- ½ rode paprika
- ¼ tl fijn zeezout
- 1 el kristalsuiker
- 3 el rodewijnazijn
- 1 tomaat, in blokjes
Bereidingswijze
- Kook de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel met koud water.
- Maak nu de caponata. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot. Hak look, ui en groene selder fijn en fruit in de olijfolie.
- Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes en voeg toe aan het uimengsel. Bak een vijftal minuten mee.
- Strooi er de suiker over en bak even mee. Blus nu met rodewijnazijn. Voeg de tomatenblokjes toe, zet het vuur laag en laat een 10-tal minuten zachtjes stoven.
- Neem van het vuur en mix fijn.
- Maak 8 sateetjes van de tortellini, Aperitivo, olijven, kaas, kerstomaten en basilicumblaadjes.