Luikse gehaktballetjes met Saucisson d’Ardenne
- 120g Saucisson d’Ardenne
- 2 sjalotten, gepeld
- 500g gemengd gehakt
- 2 el gehakte peterselie
- 2 eidooiers
- 2 el paneermeel
- klontje boter
- 2 rode uien, gepeld
- 1 el balsamico azijn
- 10-tal takjes tijm
- 300ml vleesfond
- 2 el Luikse siroop
- Snijd de Saucisson d’Ardenne in stukken en mix fijn in de foodprocessor. Hak de sjalotten fijn. Meng beiden met gehakt, peterselie, eidooiers en paneermeel. Rol er balletjes van.
- Smelt een klontje boter in een pan en bak er de balletjes goudbruin in aan. Ze moeten nog niet gaar zijn.
- Halveer intussen de uien en snijd in halvemaantjes. Schep de balletjes uit de pan en bak in het braadvocht de uien tot goudbruin.
- Blus met balsamico en laat bijna volledig verdampen. Voeg tijm, vleesfond en Luikse siroop toe en leg de balletjes in de saus. Laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen tot de balletjes gaar zijn en de saus licht ingedikt.
- Serveer de Luikse balletjes met de saus, en geef er aardappelpuree en waterkers bij.