Pan con tomate met Pain d’Ardenne en manchego
- 4 plakjes Marcassou Pain d’Ardenne
- 1 ciabatta
- 2 el olijfolie
- 300g gemengde kerstomaten
- 1,5 el balsamicoazijn
- 1/2 tl kristalsuiker
- snuifje zout
- 4 tomaten
- 1/2 tl fijn zeezout
- 8 druppels tabasco
- enkele blaadjes rucola
- 30g manchego
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Halveer de ciabatta en snijd de twee stukken open zodat je 4 broodjes bekomt. Besprenkel met olijfolie en rooster 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven tot goudbruin en krokant. Laat iets afkoelen en wrijf de ciabatta in met de teentjes look.
- Halveer de kerstomaten. Schep om met balsamicoazijn, kristalsuiker en zout, en laat 20 minuten op kamertemperatuur marineren.
- Rasp de tomaten. Voeg er zeezout en tabasco aan toe.
- Snijd de plakjes Pain d’Ardenne in repen.
- Verdeel de tomatenpuree over de ciabatta. Schik er de kerstomaten en Pain d’Ardenne op. Garneer met rucola. Rasp er de manchego over.
- Serveer.