Nacho’s met Marcachouffe
- 8 worstjes Marcachouffe zonder look (1 zakje)
- 1 rode ui
- 1 teentje look
- 1 kleine rode paprika
- 2 tomaten
- olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- cayennepeper (naar smaak)
- 1 klein blikje maïs, uitgelekt
- sap van 1/2 limoen
- 200 g tortillachips
- 75 g geraspte cheddar
- 2 lente uitjes
- zure room
- korianderblaadjes
- guacamole
- opgelegde jalapeño
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de Marcachouffe worstjes in stukjes. Pel en hak de ui en pers de look. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten uit de paprika en tomaten, en hak ze in blokjes.
- Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak er de Marcachouffe in aan tot licht gekleurd. Schep uit de pan.
- Voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe en fruit ui en look glazig. Voeg de paprikablokjes en specerijen toe. Bak mee tot de paprika zacht is.
- Verhoog het vuur en doe er de tomaten bij. Bak ze één minuut op hoog vuur. Neem van het vuur en roer er de maïs en het limoensap door.
- Doe de tortillachips in een ovenschaal en schep er het paprikamengsel op. Verdeel er de Marcachouffe over en bestrooi met cheddar. Hak de lente-uitjes fijn en verdeel ze over de nachoschotel.
- Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Garneer met zure room, koriander, guacamole en jalapeño.
- Serveer.