Marcassou Logo
Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

Nacho’s met Marcachouffe

Ingrediënten

  • 8 worstjes Marcachouffe zonder look (1 zakje)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 1 kleine rode paprika
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • cayennepeper (naar smaak)
  • 1 klein blikje maïs, uitgelekt
  • sap van 1/2 limoen
  • 200 g tortillachips
  • 75 g geraspte cheddar
  • 2 lente uitjes
  • zure room
  • korianderblaadjes
  • guacamole
  • opgelegde jalapeño

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de Marcachouffe worstjes in stukjes. Pel en hak de ui en pers de look. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten uit de paprika en tomaten, en hak ze in blokjes.
  3. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak er de Marcachouffe in aan tot licht gekleurd. Schep uit de pan.
  4. Voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe en fruit ui en look glazig. Voeg de paprikablokjes en specerijen toe. Bak mee tot de paprika zacht is.
  5. Verhoog het vuur en doe er de tomaten bij. Bak ze één minuut op hoog vuur. Neem van het vuur en roer er de maïs en het limoensap door.
  6. Doe de tortillachips in een ovenschaal en schep er het paprikamengsel op. Verdeel er de Marcachouffe over en bestrooi met cheddar. Hak de lente-uitjes fijn en verdeel ze over de nachoschotel.
  7. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Garneer met zure room, koriander, guacamole en jalapeño.
  9. Serveer.

Plaats een reactie