Jambalaya met Marcachouffe en scampi
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 12 Marcachouffe worstjes met look
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- olijfolie
- 32 scampi’s, gepeld
- peper en zout
- 300g parelcouscous
- 1l kippenbouillon
- 300g kerstomaten
- sap van 1 citroen
- 1 bos peterselie, gehakt
- Pel de uien en hak fijn. Pers de look. Snijd de Marcachouffe worstjes in stukjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak er de scampi’s in aan tot goudbruin en gaar, kruid met peper en zout. Schep uit de pan en verlaag het vuur.
- Stoof ui, look en Marcachouffe worstjes aan in de pan.
- Voeg de paprikablokjes toe en bak mee tot glazig. Voeg de parelcouscous toe en bak even mee.
- Blus met kippenbouillon en laat de parelcouscous onder regelmatig roeren op zacht vuur garen.
- Halveer intussen de kerstomaten.
- Neem de jambalaya van het vuur en roer er de kerstomaten, het citroensap en de gehakte peterselie door. Kruid bij met peper en zout.
- Serveer.