Marcassou Logo
Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

Hapje van Filet d’Ardenne met romige baba ganoush

Ingrediënten

  • 1/2 aubergine
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1/8 tl fijn zeezout
  • 1 teentje look
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl tahin
  • 50 g roomkaas
  • 3 takjes munt, alleen de blaadjes + extra om te garneren
  • 50 g granaatappelpitten + extra om te garneren
  • 8 rechthoekige melba toasts
  • 4 sneden Marcassou Filet d’Ardenne

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
  2. Kerf het vruchtvlees van de aubergine kruiselings in, maar snijd niet door de schil.
  3. Meng olijfolie, komijn, paprika, oregano en zeezout en kwast de snijkant van de aubergine hiermee in.
  4. Snijd de look in plakjes en steek in de insnijdingen.
  5. Leg de aubergine in een ovenschaal met de snijkant naar boven en laat 45 minuten roosteren in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  6. Schep het vruchtvlees uit de schil en mix samen met citroensap, tahini en roomkaas glad.
  7. Snijd de munt fijn en meng samen met de granaatappelpitten door de baba ganoush.
  8. Smeer de baba ganoush op de toasts. Trek de Filet d’Ardenne in repen en drapeer op de toasts. Werk af met extra munt en granaatappelpitten.

Plaats een reactie