Hapje van Filet d’Ardenne met romige baba ganoush
- 1/2 aubergine
- 1 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1/4 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1/8 tl fijn zeezout
- 1 teentje look
- 1 tl citroensap
- 1 tl tahin
- 50 g roomkaas
- 3 takjes munt, alleen de blaadjes + extra om te garneren
- 50 g granaatappelpitten + extra om te garneren
- 8 rechthoekige melba toasts
- 4 sneden Marcassou Filet d’Ardenne
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
- Kerf het vruchtvlees van de aubergine kruiselings in, maar snijd niet door de schil.
- Meng olijfolie, komijn, paprika, oregano en zeezout en kwast de snijkant van de aubergine hiermee in.
- Snijd de look in plakjes en steek in de insnijdingen.
- Leg de aubergine in een ovenschaal met de snijkant naar boven en laat 45 minuten roosteren in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Schep het vruchtvlees uit de schil en mix samen met citroensap, tahini en roomkaas glad.
- Snijd de munt fijn en meng samen met de granaatappelpitten door de baba ganoush.
- Smeer de baba ganoush op de toasts. Trek de Filet d’Ardenne in repen en drapeer op de toasts. Werk af met extra munt en granaatappelpitten.