Hoe lang drogen de producten van Marcassou?

Elk product van Marcassou heeft zijn eigen recept, zijn eigen smaak en ook zijn eigen droogperiode. Deze periode varieert van enkele dagen tot meer dan 12 weken voor de Jambon d’Ardenne

Natuurlijke basisproducten


Stukjes vlees van de hoogste kwaliteit worden gemengd met fijne kruiden om vervolgens gerookt en/of gedroogd te worden.





Herkomst


De eerste recepten dateren uit de Gallo-romeinse periode. De Ardenees ontwikkelde sinds die tijd een bijzondere kunde om met fijne kruiden en geselecteerde vleeswaren heerlijke producten te maken.
Verhaal
Marcassou Verhaal
1964
In 1964 richten de twee vrienden Alfred Grevesse, specialist in agro-alimentatie, en Jozef de Spiegeleire, industrieel die reeds in 1953 Imperial vleeswaren oprichtte, de nv. Champlon Salaisons op

1966
Ze bouwen te Champlon-En-Ardenne, pal in het hart van de Ardennen, op het kruispunt tussen Marche, La Roche, Bastogne en Saint-Hubert een fabriek. Twee jaar later, in 1966, starten ze de productie op. Hun devies luidt “More majorum”, wat betekent “Naar oud gebruik, volgens de oude tradities”.
Recepten


Broodje met humus en geroosterde paprika

10 Min Eenvoudig


Broodje met pickles en sneetjes oude kaas

10 Min Gematigd


Broodje met rode biet en geitenkaas

10 Min Eenvoudig


Kaascrackers met peer

55 Min Ingewikkeld