Marcassou Logo
Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

Zuiderse aperitiefsaté met Aperitivo en caponata

Ingrediënten

  • 8 tortellini met ricotta en spinazie
  • 8 Marcassou Aperitivo’s
  • 8 olijven zonder pit
  • 8 blokjes oude kaas
  • 8 kerstomaten
  • 8 blaadjes basilicum

Voor de caponata

  • scheutje olijfolie
  • 1 teentje look, gepeld
  • ½ rode ui, gepeld
  • 1 stengel groene selder
  • ½ aubergine
  • ½ rode paprika
  • ¼ tl fijn zeezout
  • 1 el kristalsuiker
  • 3 el rodewijnazijn
  • 1 tomaat, in blokjes

Bereidingswijze

  1. Kook de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel met koud water.
  2. Maak nu de caponata. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot. Hak look, ui en groene selder fijn en fruit in de olijfolie.
  3. Snijd de aubergine en rode paprika in blokjes en voeg toe aan het uimengsel. Bak een vijftal minuten mee.
  4. Strooi er de suiker over en bak even mee. Blus nu met rodewijnazijn. Voeg de tomatenblokjes toe, zet het vuur laag en laat een 10-tal minuten zachtjes stoven.
  5. Neem van het vuur en mix fijn.
  6. Maak 8 sateetjes van de tortellini, Aperitivo, olijven, kaas, kerstomaten en basilicumblaadjes.

Plaats een reactie