Marcassou Logo
Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

Blinde vink met Filet d’Ardenne en lentesalade

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 el mosterd
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 el gehakte peterselie
  • 3 el paneermeel
  • 4 sneden Filet d’Ardenne
  • klontje boter

Voor de lentesalade

  • 700 g krieltjes
  • scheutje azijn
  • 250 g groene asperges
  • 250 g erwten
  • 5 lente-uitjes
  • 5 takjes dragon, alleen de blaadjes
  • 1 el mosterd
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voor de zoetzure radijzen

  • 100 ml witte wijnazijn
  • 50 ml water
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 tl fijn zeezout
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 10-tal radijzen (100 g)

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de zoetzure radijzen. Breng witte wijnazijn, water, kristalsuiker, zout, mosterdzaad en korianderzaad op middelhoog vuur samen aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Snijd intussen de radijzen in flinterdunne plakjes en schep ze in een afsluitbare pot. Zeef het azijnmengsel en giet bij de radijzen. Sluit de pot onmiddellijk en laat op het aanrecht afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Meng het gehakt met mosterd, ei, peterselie en paneermeel. Vorm er 4 boomstammetjes van. Rol telkens in een sneetje Filet d’Ardenne.
  4. Smelt een klontje boter in een ovenbestendige koekenpan. Korst er de blinde vinken aan alle zijden goudbruin in aan. Verdeel er wat extra boter over en laat 30 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
  5. Was de krieltjes, halveer ze en kook ze gaar in licht gezouten water met een scheutje azijn. Kook of stoom ook de asperges en erwten gaar. Snijd de asperges in 4 stukken. Hak lente-ui en dragon fijn.
  6. Giet de radijzen af en laat uitlekken, maar bewaar 1,5 el van het pekelvocht. Klopt dit los met mosterd en olijfolie tot een dressing.
  7. Meng krieltjes met erwten, asperges, gepekelde radijzen, dragon, lente-ui en dressing. Kruid bij met peper en zout.
  8. Verdeel de blinde vinken over 4 borden en schep er de lentesalade bij.
  9. Serveer.

Post a Comment